Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • LIFESTYLE (Page 20)

Kupiti ribicu i donijeti je kući možda se čini lako, ali održavanje spremnika za ribu je sve samo ne to! Broj sati provedenih na njegovom čišćenju i provjeri je li kvaliteta vode dobra, može biti naporan. Zašto onda ne razmislite o pametnom akvariju za ribe? On je najbolji način da se brinete o svojim vodenim ljubimcima, a ima svojstva koja vam znatno olakšavaju posao. Šta je pametni akvarij? Za razliku od tradicionalnog spremnika za ribe, pametni akvarij ima više ugrađenih elemenata koji mogu znatno olakšati brigu o vašim ljubimcima. Napredna tehnologija osigurava da zdravlje vaše ribe nikada ne bude ugroženo. Gotovo sve

Suho četkanje kože prastara je tehnika čišćenja tijela. U ajurvedskoj medicini, jednom od najstarijih holističkih sistema iscjeljivanja na svijetu koji je razvijen prije više od 3000 godina u Indiji, poznat je kao Garshana, ajurvedska limfna masaža koja pomaže u uklanjanju ama (probavnih toksina) i omogućuje vam ne samo čišćenje kože, već doprinosi dobrobiti cijelog tijela. Zašto? Zajedno s debelim crijevom, bubrezima, jetrom i plućima, koža je peti organ odgovoran za uklanjanje otpada, a ujedno i najveći po površini. https://www.instagram.com/p/CNFwvI7HvXd/ Za zdravlje kože, suho četkanje jedan je od najboljih načina za poticanje kretanja ćelija, zajedno s pilingom i drugim metodama dubinskog čišćenja. "Suho četkanje

Decenijama oduševljava milione žena širom svijeta svojim neponovljivim dizajnom cipela. Manolo Blahnik sada pokazuje da osim što je vrsni dizajner obuće također je maestro u pripremi ukusnih i zdravih jela. Pod sloganom "Širimo svi radost, dijelimo kreativnost i nadahnjujmo jedni druge", Manolo i njegova nećakinja, izvršna direktorica brenda Kristina Blahnik, na službenoj stranici svog modnog brenda objavili su seriju recepata porodice Blahnik u sklopu inicijative Smiles kako bi ljudima dali nešto čemu se mogu radovati u ovom teškom vremenu. “Divna i jednostavna čorbica koju sam počeo kuhati početkom lockdowna, i koja je od tada ostala neizostavna na mom meniju. Iz sastojaka

Piletina je jedno od najčešćih jela na bh. menijima. Jedni je vole kuhanu u supama, drugi u rižotu, treći pak prženu ali sa savršeno hrskavom kožicom. No, kako je postići da piletinu ne prepečemo. Za ovaj recept vam neće trebati ulje niti ćete svako malo provjeravati rernu da pratite pečenje. Da biste dobili pileće pečenje dovoljna su vam samo dva sastojka; piletina i malo veća količina soli. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. Prema želji piletinu u unutrašnjosti možete filovati začinskim biljem, narandžom ili limunom. Ali, nemojte se brinuti