Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 •  • Hrana i piće

Većina ljudi dan počinje šoljicom kafe. U BiH kafu svakodnevno pije oko 64 posto ljudi, ali BiH nije zemlja koja je rekorder po broju ljubitelja kafe. Zemlja u kojoj se najviše popije kafe je Finska. U Finskoj naime, na godišnjem nivou, jedan stanovnik popije 12 kg kafe, slijedi Norveška sa 9,9 kilograma po stanovniku, te Island sa 9 kilograma. Kafa je u mnogim zemljama način života, i napitak bez kojeg se ne počinje dan, a na Balkanu nijedna trač partija niti poslovni sastanak. Ali, šta je sa onim ljudima koji su na dijeti? Mnogi imaju dilemu da li u restruikciji

Imate li omiljeno voće koje biste mogli jesti svaki dan? U nastavku saznajte šta ono govori o vama, odnosno vašoj osobnosti. NARANDŽE Da bi se ogulila narandža potrebno je strpljenje i snaga volje. Takvi su i svi oni kojima je ona omiljeno voće. Temeljni ste, pedantni i ništa vas ne može ometati u poslu. Vaša pouzdanost također je za primjer. S druge strane, pod svaku cijenu izbjegavate sukobe. JABUKE Slatke, kisele, jabuke dolaze u brojnim različitim okusima. Šta to govori o vama kojima je jabuka omljeno voće? Govori da uživate u svom životu punim plućima. Volite ekstravaganciju i znate biti impulsivni. Kao vođa, u

Decembar je savršen mjesec za ručak ili večeru s okusom sezone. A jedno od jela koje je savršen izbor za hladni mjesec koji je pred nama je rižoto. Recept za njega smo pronašli u podnožju švicarskih Alpi, u čuvenoj palači Chenot Palace Weggis koja svojim gostima pruža jedinstven sedmodnevni Chenot wellness program i tretmane. Chenot Palace Weggis dijeli svoj recept za rižoto od tikvica s maslacem, lisičarkama i lješnjacima (ukoliko ih ne volite, lješnjake možete izbaciti) Savršen za večeru s porodicom ili prijateljima, ovaj rižoto spaja slatkoću tikvice i maslaca u kombinaciji s gljivama lisičarkama, mirisnim ružmarinom i lješnjakom u prahu. RECEPT ZA

Hurmašica je jedno od tradicionalnih slatkih jela koja se pripremaju na našim prostorima. Gotovo da nema praznika u kojem nema i hurmašice. Vjerujemo da različiti krajevi baštine slične, ali opet različite recepte za njihovu pripremu. Mi smo prošle sedmice naročito oduševljeni bili kada smo ih probali u Maglaju, kod tete Zlate, koja i u svojim penzionerskim danima priprema tako ukusne specijalitete. Njena goveđa supa je jelo koje dugo ne zaboravljate, otkrila nam je da je tajna u puteru. No, kada je došao red na desert, tražli smo čak dva. Hurmašice s pekmezom su sigurno najbolja slastica koju smo u posljednjih