Sorry, no posts matched your criteria.

Tri načina kako nanijeti tuš za oči

Oči otvaraju lice, i zato je vrlo važno pravilno ih našminkati. Eyeliner ili tuš za oči jedan je od najefikasnijih načina da istaknemo boju očiju, ali i postignemo definiciju cijelog lica. Međutim, mnogim ženama je jako teško nanijeti tuš, jer nisu sve vješte u tehnici nanošenja.

Za one koji još uvijek nevješto žongliraju tušem, i još uvijek ne pronalaze liniju koja prirodno prati gornji kapak, te nikako ne žele da im oči izgledaju čudno, donosimo tri jednostavna načina nanošenja eyelinera.

 

Selena Gomez malu liniju tuša nanosi prvo na sredini kapka, i od te tačke na sredini lagano pavi liniju prema spoljašnjem dijelu oka i unutrašnjosti.

Joni Sann na TikToku uči kako da tuš nanose djevojke i žene koje imaju uske oči. Liniju ne crtate iz vanjskog kuta oka, već pravite nagnutu liniju prema dolje na vanjskom kraju kapka, a zatim je malo produžite izvan kraja nabora. Kod unutarnjih kutova, linije moraju biti poravnate, dobro se stapajući prema unutra.

@jonisann

wish someone told me when I first started wearing eyeliner😭😭 #makeuphacks #eyelinertutorial #makeuptutorial

♬ Stay True (Full Mix) – David Das

Treći način vrlo je jednostavan. Tankim kistom pređete preko linije kapka. Važno je da linija bude tanka.Izgled upotpunite šljokicama. Prije nego što nanesete tuš sjenilo dobro blendajte.

 

Foto credit (naslovna): Instagram jamesmolloymakeupartist

NAPIŠI KOMENTAR

two × 5 =