Sorry, no posts matched your criteria.

Adrese na kojima možete iznajmiti dizajnerske haljine

Dolaze praznici, a s njima nam se otvaraju i prilike da se obučemo svečanije nego inače. Međutim, takva odjeća obično se nosi jednom ili dva puta i vjerovatno više nikada. Zato nije rijetkost da nam je ponekad i žao „baciti“ novac na nešto što nećemo nositi tako često i što nije toliko praktično. Ali, ipak želja da izgledamo drugačije, glamurozno pa i dizajnerski, zašto da ne, jača je od procjene budžeta. No, našli smo rješenje, koje će obradovati čitateljke koje žive u inozemstvu, tačnije u Francuskoj. Ispred vas je lista brendova i prodavnica u kojima možete iznajmiti haljinu. Najam omiljenog komada je dakle, rješenje koje smo čekali! A, davanjem odjeći drugog života, pomoći ćete i očuvanju okoliša. Dakle, višestruka korist.

1.MAJE

Izrentati večernju haljinu iz kolekcije ready-to-wear brend Maje je kupcima omogućio u junu ove godine. Maje imaju poseban odjel u kojem možete privremeno otkupiti jedan ili više odjevnih komada.

Bilo koji predmet možete iznajmiti na minimalno dva dana, a vraćate ga u roku od 24 sata od završetka najma.

Šta sve od odjeće možete iznajmiti pogledajte na sajtu maje-location.com

2. UNE ROBE U SOIR

Vodeći sajt za iznajmljivanje večernjih haljina Une Robe Un Soir nudi široku paletu dizajnerskih komada za svačiji budžet.

U skladu sa ekološki odgovornim pristupom, platforma uzima u obzir sve vaše potrebe, naročito tako što vam nudi drugo probanje ukoliko niste sigurni u veličinu i nadoknađuje vam sve troškove ako niste zadovoljni.

Veliki plus platforme je što su njeni stilisti kupcima na raspolaganju sedam dana u sedmici putem chata, telefona 01 40 70 94 39 i emaila: helpdesk@unerobeunsoir.com.Haljinu po izboru moguće je iznajmiti na četiri ili osam dana. Za one koji žele, dostupan je i sistem pretplate za uživanje u najmu cijeli mjesec.

Više detalja otkrijte na sajtu 1robepour1soir.com

3.LES PRÊTEUSES

Osnovan od sestara i stilistica Lee i Raquel Gozlan, Les Prêteuses nudi mogućnost iznajmljivanja unikatnih luksuznih haljina u kojima će vaš noćni izlazak dobiti potpuno novi nivo. Ono što izdvaja ovu adresu od drugih je što sestre rado prave selekciju haljinu iz nove kolekcije.

Putem sajta dogovorite termin, potom odlazite u njihov showroom, gdje će se njihov tim pobrinuti da vam izaberu najbolji outfit za traženu priliku. Ovdje ćete pronaći komade brendova kao što su: Roberto Cavalli, Versace, Elie Saab ili Fendi naprimjer. Tokom probanja haljina ponudit će vam se široka paleta asesoara i nakita s kojima možete upotpuniti outfit. Mnoge influenserice koriste renta servis sestara Gozlan. Konsultirati se možete putem Instagram računa Les Prêteuses, dok detalje možete pogledati na lespreteuses.fr sajtu.

4. MABONNEAMIE

Axelle Bonamy je toliko bila pasionirano zaljubljena u ideju da mnogim ženama bude dobra prijateljica tako što će im ostvariti san da jednu noć zablistaju u haljinama iz kojih ne izlaze holivudske zvijezde, da je 2009.godine svoj sajt pretvorila u pravu prijateljsku kuću. Da biste probali haljinu, potrebno je prvo da se putem sajta najavite, odnosno napravite pravo malo izviđanje. U ponudi vam je blizu 150 dizajnerskih haljina s potpisima Chanela, Givenchyja, Lanvina, Valentina, libanonskog dizajnera Eliea Saaba. Također u ponudi su i komadi mladih dizajnera poput naprimjer Belgijanca Jaya Ahre.

Posljednji korak je da online zakažete sastanak, potom odlazite na probu haljine u njihov pariski showroom. Haljine dolaze u veličinama od 34 do 46.

Više detalja na sajtu mabonneamie.com

5.LES CACHOTIÈRES

Les Cachotières je prava adresa za sve one koji žele iznajmiti idealni outfit za gala zabavu, svadbu ili glamurozniji večernji izlazak. U ponudi su haljine Diora, Gannija, Sézanea, Claudie Pierlot kao i Nine Ricci. Sve što trebate učiniti je rezervirati svoju odjeću za dan D i bit će vam isporučena. Također, da biste bili sigurni da imate haljinu koja vam je potrebna, možete je čak i rezervirati nekoliko mjeseci unaprijed.

Prednost koja čini razliku? Oni koji su navikli na last minute planove, svoju haljinu mogu rezervirati dan ranije za sljedeći dan, pod uslovom da je naruče prije 13 sati!

Više detalja na stranici lescachotières.com.

Foto credit(naslovna):majeparis Instagram

NAPIŠI KOMENTAR

1 + 18 =