Sorry, no posts matched your criteria.

Švedski div Ikea na duhovit način se oprostio od Angele Merkel

Švedski div za proizvodnju namještaja Ikea na vrlo duhovit način je odao počast Muttiju (majci) kako su Nijemci odmilja zvali Angelu Merkel, povodom njenog odlaska u penziju. Posljednjom sjednicom Bundestaga, Angela Merkel je 8. decembra završila svoj posljednji dan kao kancelarka. Na ovoj funkciji Angela je provela 5.860 dana, što je devet dana više od rekorda koji je do sada držao Helmut Kohl, i tako je postala najdugovječniji kancelar svoje zemlje. Palicu je ove srijede predala Olafu Scholzu. Nakon petnaest godina na čelu njemačke vlade, Merkel se želi odmoriti, ali ne precizira kako zamišlja svoje penzionerske dane.

Među brojnim počastima koje joj se odaju, Angela će dugo pamtiti onu iz grupacije Ikea. Švedski div iskoristio je nejno penzionisanje da na svoj način pozdravi političku karijeru kancelarke.

“Endlich zu Hause” (Napokon doma) naziv je oglasa koji je na internetu objavila njemačka podružnica proizvođača namještaja. U vizualu koji prati ovu duhovitu poruku, kancelarka je prikazana iz profila, kako sjedi na fotelji poznatog švedskog brenda. Odjevena u crvenu jaknu, čini se da gleda u daljinu, kroz prozor.

“Možete li mi, molim vas, dodati dvogled, želim vidjeti je li Olaf već prionio na posao”, dio je poruke objavljene na Twitteru .

Kampanja je dobila pozitivne reakcije, Niejmci u svojim komentarima žele Angeli dobar odmor.

“Izvrstan izbor stolica, Angie”, komentira jedan od korisnika Twittera.

Sa 67 godina, Angela Merkel i njen suprug Joachim Sauer, 72-godišnji stručnjak za kvantnu fiziku, doista će moći provoditi više vremena zajedno, u svojoj kući u Brandenburgu, regiji blizu Berlina.

 

NAPIŠI KOMENTAR

fourteen − 10 =