Sorry, no posts matched your criteria.

Kako nanijeti puder: 10 savjeta za savršen ten

Maskaru možete savršeno nanijeti, ruž također, ali bez dobrog pudera, izgled neće biti potpun. Većina vas sigurno zna kako pravilno nanijeti podlogu, ali nekoliko savjeta i trikova neće škoditi. Svi želimo savršen ten, zar ne?

PRAVA TEKSTURA

Svako ima drugačiju teksturu kože i ten. Puder koji odgovara tenu vaše prijateljice ne mora odgovarati i vama. Odgovarajuću teksturu pudera trebate birati prema tipu kože. Kremasti je pogodan za normalnu do suhu kožu. Fluid, mousse, idealni su za masnu kožu.

Foto credit:Nika Akin/Pixabay

ISPRAVNA BOJA

Podloga mora odgovarati vašem tonu kože. Prije nego što odaberete proizvod, morate znati ton vaše kože. Tri su glavne nijanse; topla, hladna i neutralna. Odgovarajuću boju podloge ćete najbolje odabrati ukoliko testni puder nanesete na lice, a ne na vrat ili zapešće.

KUPITE DVIJE NIJANSE

Boja kože mijenja se s godišnjim dobima. Preporučujemo da kupite dvije različite nijanse pudera koje odgovaraju vašoj koži. Ljeti ćete nanositi tamnije, a zimi svjetlije. Osim toga, pomiješajte ove dvije nijanse kako biste stvorili treću nijansu podloge koja će odgovarati vašoj koži ovisno o godišnjem dobu.

PRIPREMITE KOŽU

Ako želite besprijekoran izgled, uvijek je dobro pripremiti kožu prije nanošenja pudera ili bilo koje druge šminke. Priprema će pomoći da vaša koža izgleda blistavo i glatko. Osim toga, i puder ćete lakše nanijeti, ali i postići  ravnomjerno prekrivanje. Kožu je najbolje prije nanošenja pudera očistiti pilingom, koji će ukloniti mrtve stanice s površine kože, a potom je dobro hidratizirati.

POVREMENO MIJENJAJTE MARKE I NIJANSE

Ovisno o godišnjem dobu, vaša koža prolazi kroz različite promjene. Zato, u ljetnim i zimskim mjesecima morate koristiti različite baze. Osim toga, odaberite podlogu koja odgovara vašim godinama.

Foto credit:Hitesh Dewasi/Unsplash

KORISTITE PRIMER

Najveća greška koju možete napraviti pri nanošenju bilo koje vrste šminke je da ne koristiti primer. Važan je jer umanjuje negativne učinke šminke na kožu. Primer se naročito preporučuje osobama koje imaju problematičnu kožu. Malo podsjećanje, primeri djeluju kao hidratantna sredstva koja ujednačuju ton kože, a šminku čine postojanijom.

DOBRO OSVJETLJENJE I OGLEDALO

Nije dovoljno samo imati kvalitetan proizvod za nijansiranje, već je važno i savršeno mjesto i ogledalo za šminkanje. Kada se šminkate gledajte da to uvijek bude u dobro osvijetlenim prostorima.

KORISTITE NAJBOLJE KISTOVE

Pribor za šminkanje jednako je važan kao i proizvodi koje koristite. Stoga za nanošenje pudera nikada nemojte koristiti osrednje kistove. Kakvu ćete četku ili spužvicu koristiti ovisi i od podloge koju nanosite, jer ne možete koristiti isti kist za nanošenje tekuće i kremaste podloge. Pažljivo birajte svoje alate kako biste postigli najbolje rezultate.

Foto credit:Ron Lach/Pexels

NANESITE IZNUTRA PREMA VAN

Nanesite puder od sredine lica prema rubovima i pokušajte izblendati što bolje možete. Prvo nanesite nekoliko kapi podloge, dodajite je postepeno ako je potrebno kako biste izbjegli učinak “žbuke”.

NE ZABORAVITE NA OKOLNA PODRUČJA

Ne zaboravite nanijeti šminku na područja kao što su  brada i vrat, tako ćete izbjeći oštre prijelaze između ovih područja.

Foto credit:Ulta Beauty

NAPIŠI KOMENTAR

5 × four =