Sorry, no posts matched your criteria.

Alma Subašić: Moja tajna sreće

Alma Subašić prvo nas je osvojila predivnim glasom. Uživamo slušati naročito kako interpretira sevdalinku, a onda nam je srca rastopila svim onim što izlazi iz radionice njenog brenda „Šapa LAB“.  Naime, osim pjesme Alma voli i male čupavce, te je svoj talent za dizajnom i arhitekturom (čiju diplomu ima u džepu), pokazala lansirajući namještaj i opreme za kućne ljubimce i njihove vlasnike.

Ovoga puta, Alma nas uvodi u jedan drugi svijet, beauty svijet, i otkriva nam svoje male tajne njegovanja kože, brige o sebi i svom zdravlju.

Šta “self-care” tebi podrazumijeva?

Briga o sebi je način na koji pazimo šta konzumiramo, čitamo, slušamo… Biram stvari po svom senzibilitetu i težim ka ličnoj i duhovnoj ispunjenosti, miru i sreći, čiji smo sami krojači. Ako sam sretna i dobra samoj sebi, bit ću sigurno i drugima. Okružiti se ljudima koje volimo i koji vole nas je najbolji način da još više zavolimo i spoznamo sebe.

Šta ti je trenutna opsesija kad je o vježbanju riječ?

Pored vježbanja u kući i šetnje u prirodi, učim plesati salsu i bachatu, to mi je ispunjenje snova jer sam oduvijek željela naučiti latino-američke plesove.

Jedan wellness ritual koji ne smiješ propustiti?

Ako namjenski odem u wellness i spa, volim kombinovati parnu saunu i plivanje, jer je pravo opuštanje i način da napunim baterije.

Koja je tvoja sedmična self-care beauty rutina?

U posljednje vrijeme između obaveza ubacim i poneki tretman na kojem se opustim, tako da je to uglavnom kombinacija obaveza i odmora/opuštanja. Naravno, vikend, kada mi obaveze dozvole, provedem negdje u prirodi, i to mi je najljepši način da obnovim energiju i da se vratim sebi.

Uopšte nisam fan šminke i to mi ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo, osim da pokrijem sitne nedostatke i naglasim ono što je lijepo

Tvoja tajna za oporavak od prehlade?

Redovno koristim med, limun i đumbir, a pojačam unos kada vidim da se ne osjećam baš najbolje. Također, topla limunada sa medom i đumbirom mi mnogo pomogne za prehladu, glavobolju. Jednostavnije ne može!

Koji je tvoj brzi, a pun energije i dobrih sastojaka doručak?

Uglavnom je to neki omlet s povrćem ili zobena kaša sa bobičastim voćem i lješnjak puterom koju pripremim noć ranije.

Šta koristiš od suplemenata kad je o ishrani riječ?

C vitamin, magnezij, omega 3, ponekad i multivitamin.

Kako radiš mentalni wellness?

Koliko je u mojoj moći, potrudim se da utječem na stvari oko sebe i mijenjam ih na bolje. Sve ono na što nemam utjecaj, ne mogu se ni brinuti jer je ta briga uzaludna i neće pomoći ni meni ni ljudima oko mene. Pokušavam da ne čitam nepotrebne informacije i da se ne okružujem ljudima koji crpe energiju.

Top tri rituala koja uvijek radiš kad si na odmoru, neovisno o tome gdje ljetuješ ili zimuješ?

Dobro istražim mjesto i lokaciju, odaberem mjesta koja moram posjetiti, napravim plan za svaki dan. Obično tako putovanje bude produktivno, zabavno i ispunjeno.

Koliko često staješ na vagu?

Ne prečesto, barem tako mislim. Ali, ne poznajem ženu koja se barem ponekad ne optereti time. Sve smo vrlo slične u tim stvarima, čini mi se.

Najviše volim Guerlain parfeme i imam dva favorita: Mon Guerlain i Le petite Robe Noire Black Perfecto. Prvi je umirujući, proljetni i ženstven, drugi intenzivan, razigran, edgy

Bacaš li ili dijeliš suvišnu odjeću iz ormara?

Odjeću koja je očuvana poklonim onima kojima to puno znači. Recikliranje odjeće je jako bitno, pogotovo u današnje vrijeme, kada smo preplavljeni hiperprodukcijom i pokušajem da nas ubijede da nam treba baš svaka nova torbica, kaput, nove čizme, iako u ormaru već imamo i po nekoliko sličnih komada. Trudim se da kupujem od bh. brendova, da imam manje odjeće ali neuporedivo kvalitetnije i originalnije nego što je to high street ponuda.

Foto credit:Pixabay

Jesi li vjerna jednom parfemu?

Najviše volim Guerlain parfeme i imam dva favorita: Mon Guerlain i Le petite Robe Noire Black Perfecto. Prvi je umirujući, proljetni i ženstven, drugi intenzivan, razigran, edgy. Za različite prilike, za mene su savršeni.

Beauty proizvod kojem si godinama vjerna i zašto?

Vjerna sam proizvodima AM Apothecary, bh. brenda, tačnije njihovoj kremi za lice i dezedoransu koji ne mijenjam godinama, jer su potpuno prirodni i nježni prema mojoj koži. Vodim računa o tome i trudim se da svi proizvodi budu što prirodniji.

Beauty savjet koji ti je mnogo pomogao u njezi?

Kupovina svilene jastučnice je bila dobra investicija, zato što njeguje moje lice i kosu dok spavam.

S kojom slavnom ženom bi voljela zamijeniti kozmetičku torbicu?

Niti sa jednom, uopšte nisam fan šminke i to mi ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo, osim da pokrijem sitne nedostatke i naglasim ono što je lijepo. Za mene, sasvim dovoljno.

Kako si se izborila sa svojom nesigurnosti?

Fokusiram se na lijepe i pozitivne stvari. Radim na sebi, svom zdravlju, emocionalnom i fizičkom. Na taj način, malo po malo pobjeđujem i sitne nesigurnosti.

Šta te demotivira?

Ponekad su to razne nepravde koje uočim i prepoznam oko sebe, ali brzo prebacim fokus na ono što je bitno, a to je rad i rezultati koji se ipak itekako prepoznaju, iako možda nisu ono o čemu će mediji najradije izvještavati.

Kako kanališeš kada osjetiš lošu energiju u sebi i pretvaraš je u dobru?

Pustim dobru muziku, pročitam nešto lijepo, nahranim dušu nečim što me vrati u kolosijek. Ima načina za isključiti se i vratiti se sebi, uvijek.

Kad ne znaš šta ćeš obući obično igraš na kartu?

Crno je uvijek sjajan izbor. Sa nekim dobrim statement komadom, bez puno filozofiranja.

Šta čini dobar stil?

Samopouzdanje, energija  i harizma je ono što mene osvoji kod drugih ljudi. Takvi obično i nose nešto što je malo drugačije od ostalih. Ali sve to što nose na sebi bi bilo potpuno beznačajno da to isto ne dolazi iznutra.

Radim na sebi, svom zdravlju, emocionalnom i fizičkom. Na taj način, malo po malo pobjeđujem i sitne nesigurnosti

Živiš li u svom mikrosvijetu ili smatraš da je ovo vrijeme i područje u kojem živimo takvo da niko sebi ne smije dopustiti da ne bude društveno angažiran, osvješten i slično?

Njegovati i svoj mikrosvijet, ali i biti osvješten i društveno angažiran je sasvim moguće, potrebno je i zdravo. Vraćamo se na onaj self-care s početka, jer ako pomognemo sebi, pomoći ćemo i našim potomcima, porodici i gradićemo neke bolje i zdravije generacije.

Razgovarala:Amela Keserović Polić

NAPIŠI KOMENTAR

1 + 19 =