Sorry, no posts matched your criteria.

Najbolje serije i filmovi koje ove zime možete gledati na Netflixu

Spisak naslova koje možete gledati ove zime na Netflixu čeka se s uzbuđenjem. Tiger King 2 pušten je 17. novembra i sadrži pet epizoda. Seriju su režirali Eric Goode i Rebecca Chaiklin,dok su Chris Smith i Fisher Stevens bili izvršni producenti.

Foto credit:Netflix

Ove zime stiže i nova sezona „Emily u Parizu“ (22. decembra). S Lily Collins u glavnoj ulozi, serija prati put marketinške stručnjakinje iz Chicaga koja je dobila posao iz snova u Parizu. Emily Cooper uspješno žonglira s poslom, prijateljima i ljubavlju. U Parizu ona obavlja nevjerovatno glamurozan marketinški posao i izlazi s nevjerovatno glamuroznim muškarcima. U nekim prošlim vremenima ova priča bi bila tek jedna u nizu mlakih dugometražnih filmova namijenjenih tinejdžericama. Ali u eri moćnog streaminga, ona doživljava sasvim drugačiji tretman.

Uspjeh prve sezone objašnjava se pametnom postavkom scenarija; radnja ne odmiče od stereotipne razglednice Pariza koju prepoznaju čak i gledatelji u Pjongjangu.

Foto credit:Netflix

Među velikim naslovima streaming diva ove zime je „The Power of the Dog“ (1. decembra), adaptacija western romana Thomasa Savagea u kojem glume Benedict Cumberbatch i Jesse Plemons iz Breaking Bada. Šta je okosnica radnje? Kada se jedan brat neočekivano oženi mladom udovicom i dovede je na ranč, njegov stariji brat, kojeg glumi Cumberbatch, kreće u ljubomornu kampanju da uništi njihovu vezu.

O filmu se šuškalo kao o mogućem dobitniku Oscara, a cijelu priču je začinio i sam Cumberbatch svojim pretencioznim komentarima o o njegovom prelasku na metodsku glumu, kada je ispričao kako se igrajući lik, prestao odazivati ​​na svoje pravo ime, danima se nije kupao, a popušio je toliko smotanog duhana, da se otrovao nikotinom.

Foto credit:Netflix

Oliviju Colman ćete gledati u adaptaciji psihološkog romana Elene Ferrante „Izgubljena kći“ (31. decembra). Igra ženu koja se, nakon što razvije opsesiju majkom i djetetom koje vidi na plaži, na kraju suočava s traumama iz prošlosti.

Leonardo di Caprio i Jennifer Lawrence udružuju snage u novoj komediji Adama McKaya „Don't Look Up“ (24. decembra), o nadolazećem udaru kometa, a u kojoj Meryl Streep glumi prvu američku predsjednicu.

Foto credit:Netflix

Ako ste u potrazi za malo više intelektualne stimulacije tokom prazničnog razdoblja, trebate svakako pogledati dokumentarac „Lords of Scam“ koji je na Netflixu dostupan već sada. Riječ je francuskom pokušaju prikaza EU sheme trgovanja ugljikom, tokom koje su organizirane kriminalne bande uspjele prikupiti pet milijardi dolara iz finansijskih rupa. Tako je gomila Francuza živjela kao lordovi od svoje neopravdano stečene zarade sve dok nije počela svađa, dok policajci nisu počeli njuškati i dok nisu uslijedila ubistva.

Također, vrijedi pogledati i „Nevjerovatnog ubicu“ (dostupan sada), dramatizaciju ubistva bivšeg švedskog premijera Olofa Palmea u pet dijelova. Riječ je o slučaju koji duže od 20 godina ostaje neriješen. Zanimljivo je i vrlo inteligentno cijeli film postavljen.

Foto credit:Netflix

Foto credit (naslovna):KoolShooters/Pexels

NAPIŠI KOMENTAR

19 − four =