Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • SCENA  • Kakva poslastica: Julia Roberts i George Clooney ponovo zajedno, ovoga puta u Karti za raj
julia clooney u ticket to paradise zula digest

Kakva poslastica: Julia Roberts i George Clooney ponovo zajedno, ovoga puta u Karti za raj

Dugogodišnji prijatelji George Clooney (60) i Julia Roberts (53) glumit će u romantičnoj komediji „Ticket To Paradise“, njihovom četvrtom zajedničkom filmu. Julia i George igraju razvedeni par koji odlazi na Bali kako bi spriječio svoju zaljubljenu kćerku da se uda, to jeste, kako oni misle, napravi istu grešku kao što su i oni prije 25 godina. Njihovu kćerku igra Billie Lourd, poznata po American Horror Story i Booksmart naslovima. Film se uskoro počinje snimati u Australiji, pod rediteljskom palicom Ola Parkera (Mamma Mia: Here We Go Again), koji je, piše Variety, napisao scenarij s Danielom Pipskim.

Podsjećamo, Clooney i Roberts su do sada zajrdno igrali u filmovima: Oceanovih jedanaest (2001.), Ispovijesti opasnog uma (2002.), Oceanovih dvanaest (2004.) i Money Monster (2016.).

Oboje su dobitnici Oscara; Clooney za najbolji film za produkciju Arga, i najboljeg sporednog glumca za Syrianu, a Roberts za Erin Brockovich.

Magazin People proglasio je Clooneyja jednim od četiri “Najosoba godine 2020.”, zajedno sa dr. Anthonyjem Faucijem, glumicom i rediteljicom Reginom King, te pjevačicom Selenom Gomez. Časopis je pohvalio Georgeovo neumorno zalaganje za ljudska i građanska prava kroz Fondaciju „Clooney za pravdu“. Osim što je koristio svoj moćan glas i platformu protiv političkih i društvenih nejednakosti, tiho je donirao 500.000 dolara Inicijativi za jednaku pravdu nakon ubistva Georgea Floyda, milion dolara za napore u borbi protiv COVID-19 u Italiji, Londonu i LA-u, te značajnu pomoć libanonskim humanitarnim organizacijama nakon smrtonosne eksplozije u Bejrutu u augustu.

U februaru ove godine, Clooney’s Smokehouse Pictures, Sports Illustrated Studios i 101 Studios objavili su da produciraju dokumentarnu seriju temeljenu na priči o seksualnom zlostavljanju koje je provodio sportski liječnik Univerziteta Ohio State od 1978. do 1998. godine.

Kako piše „Variety“ film „Ticket To Paradise“, film Universal Pictures-a, premijerno će biti prikazan 30. septembra 2022. Osim što igraju u filmu, Clooney će biti i njegov producent zajedno s poslovnim partnerom Grantom Heslovom za Smokehouse Pictures, dok će Roberts biti producent za Red Om Films.

Julia Ro erts i George Clooney na premijeri Money Monstera u Cannessu 2016.godine Foto credit: Hubert Boesl /Pixsell

NAPIŠI KOMENTAR

18 + nine =