Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • LIFESTYLE  • Hrana i piće  • Zvijezda filma “Toma” Tamara Dragičević sprema super kolač od šljiva, donosimo recept
tamara dragicevic kolač od šljiva zula digest

Zvijezda filma “Toma” Tamara Dragičević sprema super kolač od šljiva, donosimo recept

Glumica koja je u fimu „Toma“ odigrala legendarnu Silvanu Armenulić, Tamara Dragičević nedavno je otkrila da je osim na sceni i ispred kamera vješta i u kuhinji. Tamara, koja ima dvoje djece, kćerku i sina vodi računa da za svoje mališane pripremi zdrave obroke. Preferira jela za koja ne treba mnogo vremena, te zbog brojnih obaveza nije u mogućnosti svaki dan imati kuhano jelo. No, kada ima, za njenim stolom za ručak se nađu kupus, grašak, pohovano meso, punjene tikvice. Tamara ponekad poklekne pred neodoljivim okusom kolača, što je pokazala i u emisiji „Mr.Kitchen“ na Novoj.rs, kada je pokazala kako priprema superukusni kolač od šljiva. U nastavku donosimo recept.

SASTOJCI

  • 350 gr brašna
  • 100 ml piva
  • 180 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • malo soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • malo limunove korice
  • pekmez od šljiva
  • šećer u prahu za posipanje

PRIPREMA

U dublju posudu sipajte brašno, šećer, malo soli i prašak za pecivo i sve sjedinite. Nakon toga narendajte koricu limuna, a zatim dodajte pivo i ulje. Sve prebacite na drvenu ploču (gdje obično radite jufku za pitu) i sjedinite sastojke. Od tijesta otkidajte male kuglice, te od njih pravite male pljosnate i tanke krugove (dakle, kada otkidate komadiće tijesta, ne trebate uzimati mnogo tijesta). U sredinu krugova dodajte džem i krug zatvorite prstima prema gore. U tepsiju stavite papir za pečenje ili pospite brašnom da se ne lijepe kolačići. Lijepo poredajte gotove kolačiće i pecite na 180 stepeni do 20 minuta. Nakon što su pečeni, pospite ih šećerom u prahu.

Prijatno!

Foto credit: Armin Durgut /Pixsell

NAPIŠI KOMENTAR

1 × two =