Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • ŽIVOT&MOĆ  • Aktuelno  • Novinarka i influenserica pokazala kako se prave lažne slike savršenih tijela na Instagramu

Novinarka i influenserica pokazala kako se prave lažne slike savršenih tijela na Instagramu

Savršena ljubav, savršena vila, savršen odmor, savršeno jelo, savršeno tijelo…, sve navedeno vidimo na Instagramu. Ova platforma stvorena je za prikazivanje savršenog života i svijeta, koji u realnosti u većini slučajeva apsolutno ne postoji. Instagram realnost je čisti oksimoron stvarnog života i stvarnog izgleda, bilo čega. Novinarka i influencerica Danae Mercer kroz svoje postove je jasno pokazala kako je većina fotografija na Instagramu lažljiva. Čak je i snimila nekoliko duhovitih videa u kojima pokazuje; na jednoj strani savršeno tjelo sređeno uz pomoć filtera, a na drugoj to isto tijelo koje u stvarnosti ima i strije i celulit i neke druge nedostake. Ona kroz videe pokazuje kako se darovito vara na platformi slika kako bi se prikazala “savršena” tijela.

Naravno, mnogi od nas razumiju da nije svaka slika snimljena na Instagramu istinita. No, koliko je velik broj prikazanih fotografija zapravo utemeljen na smicalicama i besramnim lažima, još uvijek je šokantno. Influencerica Danae Mercer na svom kanalu pokazuje kako se profesionalci s malo truda mogu pretvarati u apsolutno savršenstvo.

Ona se ne libi da koristi hashtag #nofilter i samouvjereno pokazuje fotografije u bikiniju na kojima i ne pokušava sakriti svoj celulit. 33-godišnja Dana često na lijevoj strani fotografije prikazuje kako pozira u umjetnoj pozi koja skriva navodna “problematična područja“, a s desne strane u prirodnoj pozi koja prikazuje stvarnost ispred fotoaparata.

Godinama je u danima svoje najgore slike o tijelu, provodila sate na tumblru,gledajući tijela koja su bila tanja, ljepša, ‘bolja’ od njenog. To nije prouzrokovalo poremećenost u ishrani, ali jeste shvatanje kako se stvari zapravo kreću. Onasada zna koliko od tih slika uopće nije stvarno. Ili su poza, filtrirane ili FACETUND. Sve navedeno stvara određenu estetiku koju je prilično teško postići u stvarnom životu.

Dakle, danas samo zapamtite da se ne trebate uspoređivati sa strancima na internetu, jer lijepo je to što niko nije ti. I s pozom i bez poze u stvarnoj opuštenosti, znajte da ste nevjerovatni

https://www.instagram.com/p/CV3AIURvozG/

Kroz njene videe, a izdvojili smo nekoliko, može se naučiti da uz pomoć photoshopa za nekoliko sekundi nestaju sve nepravilnosti na tijelu, te da je potpuno suludo frustrirati se i upoređivati ​​s Instagram modelima, jer je takav ideal tijela potpuno proizvoljno postavljen kao tobožnji “uzor”, a drugo, on u stvarnosti jednostavno uopće ne postoji.

Za potrebe jedne slike ona mijenja odjeću kako bi stvorila više oblika pješčanog sata kroz tkaninu. Pravi duže noge, uz pomoć FaceTuneda ona je mršavija i ističe obline gdje želi. Koristila je PicsArt za dodavanje ogledala (budući da slika na stativu) i zlatnog svjetla.

I bam, ima kaže savršenu fotografiju za Pinterest.

“Lako je usrećiti sve ljude. Prilagoditi se i nježno i tiho prepustiti glasovima koji najglasnije vrište ili najviše bole. Ali ako želimo svima ugoditi, nećemo postati niko. Blijedemo. Gubimo sebe.”, piše ona u svojoj objavi i dodaje: „Dakle, danas samo zapamtite da se ne trebate uspoređivati sa strancima na internetu, jer lijepo je to što niko nije ti. I s pozom i bez poze u stvarnoj opuštenosti, znajte da ste nevjerovatni.“

 

Foto credit (naslovna)@danaemercer

Za dijelove teksta poslužio nam je izvor:brigite.de

 

 

NAPIŠI KOMENTAR

three × 2 =