Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • Nekategorizovano  • Kako bi povećala prodaju svoje knjige za djecu vojvotkinja Meghan povukla svjetski PR potez

Kako bi povećala prodaju svoje knjige za djecu vojvotkinja Meghan povukla svjetski PR potez

Vojvotkinja Meghan svijetu je predstavila svoju knjigu “The Bench” (Klupa) na YouTube kanalu “Brighty Storytime”. Majka dvoje djece za promociju je birala elegantan, a opet ležeran izgled, na kakav nas je naučila kroz svoje javno pojavljivanje, još dok je živjela u britanskoj kraljevskoj palači. Svijetloplavu košulju kombinirala je sa farmericama, dok je kosu svezala u pletenicu. Nakit je također jednostavan; odlučila se za zlatni lančić i odabrane narukvice. Šminka je neutralna, samo su oči pomalo naglašene.

Iako se potrudila da svoju prvu knjigu za djecu koja je zamišljena kao slikovnica koja ilustrira posebnu vezu oca i sina, kroz majčine oči, promovira ona lično, obraćajući se fanovima putem “Brighty Storytime” Youtube kanala, navodno, prodaja knjige i ne ide zamišljenim smjerom. Vojvotkinja od Susexa, što je titula koju je Meghan dobila udajom za britanskog princa Harryja, i koja joj nije oduzeta i nakon što su i suprug i ona odstupili sa fukcija starijih članova kraljevske porodice, povukla je i svjetski PR potez kada se sa Harryjem pojavila u New Yorku u zgradi Generalne skupštine UN-a. U Velikoj Jabuci su se zadržali nekoliko dana, gdje su obavili niz poslovnih sastanaka, a boravak je iskorišten i da Meghan posjeti nekoliko škola u kojima je čitala dijelove knjige.

„Ugledno pojavljivanje Meghan Markle u New Yorku nije uspjelo osigurati “naglu prodaju” njene ilustrirane dječje knjige „The Bench“, tvrdi Neil Sean, kraljevski komentator, dodajući da ni njeno javno čitanje knjige za djecu nije uspjelo potaknuti povećanje prodaje. Cijenu „Bencha“ su zato snizili brojni trgovci.

„Ne znam je li nova knjiga za djecu, još uvijek nisam sasvim shvatio šta bi trebala biti. Ono što ljudi misle ovdje u Ujedinjenom Kraljevstvu je da je nevjerovatno skupa, preskupa je za vrstu knjige koja je“, kazao je Neil i potrudio se da iskritizira skupocijeni outfit koji je Meghan nosila po školama.

Kraljevska autorica Angela Levin za „The Sun Online“ je izjavila:

“Knjiga se prodaje za 12,99 funti. To nije preskupo, ali nisam baš sigurna ko će je čitati. Još ne znamo je li Meghan dobila avansno honorar, ali postoje glasine da joj je ponuđeno 500.000 funti unaprijed. Ne znamo, čak i ako joj je ponuđen ovaj ogroman avans, hoće li dati novac u humanitarne svrhe ili će ga zadržati za sebe”, kaže ona.

Amazon knjigu u tvrdom uvezu prodaje za 9,99 funti, zajedno s verzijom Kindlea od 8,99 funti. „Klupa“ je dječja knjiga o vezi između oca i sina inspirirana princem Harryjem i sinom Archiejem. Osim tvrdog uveza ona dolazi i u audioverziji koju sama Meghan pripovijeda.

Naslovnicu knjige u akvarelu je uradio nagrađivani umjetnik Christian Robinson. Naslikao je klupu ispod drveta, oko koje kruže ptice. Izdavač Penguin Random House rekao je da knjiga vrijedna 12,99 funti “dirljivo prikazuje razvoj i širenje odnosa između očeva i sinova”.

“Klupa je počela kao pjesma koju sam napisala za svog muža na Dan očeva, mjesec nakon što se Archie rodio.Ta pjesma je postala ova priča“, pojasnila je Meghan.

Foto credit (naslovna): WP#JRAK/Pixsell

NAPIŠI KOMENTAR

eleven − three =