Sorry, no posts matched your criteria.

Knjiga “Kladuške heroine” ispovijest je 17 žena oboljelih od karcinoma, kupiti je možete i na Sajmu knjiga u Sarajevu

Udruženje za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan” iz Velike Kladuše će na „32. Internacionalnom sarajevskom sajmu knjiga 2021.“ u subotu 9. oktobra 2021. godine od 16.55. do 17.20 sati, na štandu Planjaxa, predstaviti knjigu „Kladuške heroine”.

U knjizi je obuhvaćeno 17 priča žena o borbi sa karcinomom. Sve one na jednostavan način pričaju svoje priče i iznose svoja iskustva vezana za dijagnosticiranje, liječenje i borbu sa bolešću. Kroz svoje priče one ukazuju na vrijednosti života, nadu. Svojim iskustvom daju podršku oboljelima od raka i poručuju: „Imamo rak, ali on nema nas“.

Knjiga „Kladuške heroine” je nastala u sklopu projekta „Ispričaj mi priču”. Izdavač knjige je Udruženje „Sutra je novi dan”, a lektorica i urednica je članica udruženja Fikreta Muslić. Urednik i lektor je Fikreta Muslić, recenzenti su profesorica bosanskog jezika Elma Begić, nastavnica Halida Brkić i mlada autorica Nermina Latić Ćehić.

Predsjednica Udruženja Nasija Džihanović je ideju o pisanju knjige predstavila drugim članicama udruženja prošle godine u vrijeme pandemije korona virusa. Obzirom da članice Udruženja “Sutra je novi dan” zbog epidemiološkoh mjera 2020. godine nisu mogle imati aktivnosti (edukacije, radionice, okupljanja), odlučile su da napišu svoje priče. Kako su istakle članice, cilj ove knjige jeste da ohrabre druge žene da budu jake i da ne odustaju, kao što ni one nisu odustale. Knjiga se može kupiti u Udruženju “Sutra je novi dan”, a prikupljena sredstva od knjige će biti data za podršku oboljelima i novooboljelima od karcinoma.

NAPIŠI KOMENTAR

13 − 1 =