Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • Izbor urednika  • Michelle Obama: Nemojte razmišljati o tome šta drugi misle o vama

Michelle Obama: Nemojte razmišljati o tome šta drugi misle o vama

Nakon što je njen suprug završio dva četverogodišnja mandata kao predsjednik Amerike, mnogi su se ponadali da bi Michelle Obama mogla krenuti njegovim stopama i ući u utrku za predsjednicu Amerike. Zašto su se u javnosti pojavila ovakva nagađanja? U prvom redu zbog sveukupnog dojma snažne, obrazovne, sposobne, posvećene žene i dobre govornice koje je ostavljala svakim svojim pojavljivanjem i akcijom u ulozi Prve dame. No, visoka politika nije bila na Michellinoj agendi nakon što se porodica Obama odselila iz Bijele kuće.

Ona se posvetila pisanju knjiga, autobiografskih, te kreiranju kulinarske serije „Waffles+Mochi“ u produkciji Netflixa, u kojoj najmlađi na zabavan način uče kako se zdravo hraniti. Koliko je posvećena zdravoj ishrani pokazala je i kao Prva dama, kada je iskoristila svoj autoritet da privoli američke škole da radikalno promijene stare jelovnike te djeci prave obroke s više voća, povrća i cjelovitih žitarica, a manje masnoća, šećera i soli.

Donosimo tri važne lekcije kako ona sama vodi računa o zdravlju te stabilnosti u svim situacijama.

MOJA HRANA

Za doručak jedem najčešće kajganu, pureću kobasicu i cijeđeni grejp. Nekada i vafle. Omiljeni ručak mi je puretina s čilijem uz salatu ili kuhano povrće. Od grickalica najviše volim orašaste plodove ili tost s maslacem od badema ili humusom.

Tajna je u umjerenosti. To učim i svoju djecu. Ako svakodnevno jedete voće i povrće, nije problem da se ponekad počastite pizzom ili sladoledom. Problem nastaje ako takve poslastice postanu navika. Trudim se da jedemo zajedno jednom dnevno, i da za stolom razgovaramo kao porodica o situacijama koje su nam se desile u danu. To nas zbližava.

VJEŽBE

Nakon što sam rodila Maliju, počela sam davati prioritet vježbanju jer sam shvatila da je moja sreća povezana s tim kako se osjećam. Želim da moje djevojčice vide majku koja se brine o sebi, čak i ako to znači da moram ustati u 4:30 kako bih mogla vježbati. Sada ne provodim toliko vremena u teretani već sam više okrenuta plivanju.

NEMOJTE RAZMIŠLJATI ŠTA DRUGI MISLE O VAMA

Da biste pronašli svoj pravi identitet i istražili sebe, najvažnija od svih životnih lekcija koju vam mogu dati je da se nikada ne trudite oko toga šta drugi misle o vama. Kako možete razmišljati izvan okvira kad još uvijek osjećate potrebu impresionirati ljude u njemu? I sama sam kao mlađa imala sumnje i pitala se: „Jesam li dovoljno dobra“, ali sam, nakon što sam se suočila sa stvarnošću vremenom to prevladala.

Foto credit (naslovna): Instagram

NAPIŠI KOMENTAR

3 × two =