Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • SCENA  • Jeste li poslušali novu pjesmu Ede Maajke “Moćno”? Moćna je skroz!

Jeste li poslušali novu pjesmu Ede Maajke “Moćno”? Moćna je skroz!

Nakon ljetnog hita „I Like To Dance“ s kojim je Edo Maajka ostvario dugo planiranu saradnju sa splitskim kolegom Vojkom, (u izvedbi im se pridružio i Buda, vokal poznatog slovenskog crossover kvarteta Elvis Jackson), Edo je upravo lansirao drugi singl i video spot za naslovnu pjesmu njegovog albuma „Moćno“. Kako smo i navikli, Edo je iskren i repa o životu.

„Pjesma govori o ljudima koji su drukčiji od okoline koja diktira šta valja, koji su drugačiji od trendova i kalupa pa se dobija privid da postoji dobro i prihvatljivo i naravno, ono neprihvatljivo. Samim time što pojedinci razmišljaju ili se ponašaju drugačije, postaju neprihvatljivi. Posljedica toga je umanjivanje vlastite vrijednosti, mišljenje da moramo slijediti upute kako se ponašati, šta ili koga voljeti, što raditi… A sve je to zapravo laž. Drugima dajemo moć nad nama samima, zaboravljamo vlastitu veličinu i snagu. Ljudi su jako moćna bića. To je lako zaboraviti u ovom globalnom društvu koje smo sami napravili. Zaboravimo i mislimo da smo bespomoćni, manje vrijedni… Ovo je pjesma o tome. Svi smo moćni, vrijedni, jedinstveni takvi kakvi jesmo. Biti svjestan toga je cilj. Ta svijest je naše prirodno stanje, naš plus, naša kuća i dom”, kaže Maajka.

Pjesmu prati dinamičan video spot iza kojeg stoji sarajevski dizajner i kreativac Dino Hujić, koji je u vizualnom dijelu dodatno istaknuo i potencirao tu medijsku buku grafičkom obradom slike, brzom montažom i glitchevima, a lyricsima u videu dodatno naglasio snažan tekst pjesme. Muziku za „Moćno“ zajedno s Edom je uradio Matko Šašek Koolade koji potpisuje i produkciju skoro cijelog albuma. Nakon gotovo šest godina, Edo je složio jako dobar klupski album baziran na hip-hop produkciji. Nakon dugo vremena ima album na beatove.

„U studio je došao s namjerom da zajedno editiramo jedan beat, ali se tok stvari malo promijenio. Naišli smo na pravi beat, Edo je odmah snimio vers i refren, a kad smo poslušali snimljeno samo smo se pogledali i rekli: „Idemo snimiti čitav album!”, kaže Koolade.

Moćni su versi i beatovi, moćna je poruka koju nosi. Od prevelike buke zaboravljamo da je čovjek moćno biće. Zato slušaj Maajku, i iz minusa kreni u plus!

NAPIŠI KOMENTAR

five × three =