Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • MODA  • Trendovi sa Londonske sedmice mode: Nosit će se mreža, boje, farmerice niskog struka i izrezi sa strane

Trendovi sa Londonske sedmice mode: Nosit će se mreža, boje, farmerice niskog struka i izrezi sa strane

Nakon Njujorške sedmice mode od 17. do 21. septembra održan je London Fashion Week na kojem su predstavljene kolekcije za proljeće-ljeto 2022. godine. Revije su se održavale na lokacijama po cijelom Londonu. Da pandemija nastavlja utjecati na život u Velikoj Britaniji dokaz je bilo i to da su za posjete revijama i zabavama bili potrebni dokazi o vakcinisanju ili negativan Covid test, ali maske su bile rijetke i, za razliku od prethodnih sezona, cijeli događaj je fokus stavio na teme izvan globalne zdravstvene krize. Britanski kultni brend Burberry kao i Christopher Kane ove godine nisu učestvovali na Sedmici mode.  Victoria Beckham i JW Anderson, su svoje nove kolekcije prikazali digitalno, kroz seriju fotografija. Ali, neovisno o njima, drugi učesnici; Simone Rocha, Erdem, Roksanda, Richard Quinn, prezentirali su sjajne kolekcije i priredili originalne fashion prikaze.

Naročito nas je impresionirala revija južnokorejske dizajnerice Rejine Pyo koja je priredila impresivan nastup u bivšem olimpijskom selu uz pomoć tri ronioca iz tima reprezentacije Velike Britanije. Oduševili su goste u Londonskom centru za vodene sportove, otvorivši i zatvorivši događaj nizom akrobatskih zarona. Kolekcija je predstavljala lijepe odjevne predmete savršene za bezbrižne ljetne dane.

London je ove godine poslao nekoliko znakovitih poruka kad je o trendovima riječ. Seksipil se definitivno vraća, ali drugačiji i rafiniraniji. Boje također. Kao da su nam dizajneri njima željeli poručiti da živim bojama prkosimo izazovima i novoj realnosti koja nam se nameće u svim segmentima života.

Izdvajamo nekoliko trendova koji će biti nezaobilazni u mjesecima pred nama.

BOJE

David Koma igrao je na kartu odjeće u jarkoj žutoj i ružičastoj boji.

Molly Goddard je prezentirala haljine u fuksija i magenta nijansi, a tom se trendu pridružila i Emilia Wickstead.

GOLO ALI S MJEROM

Kada smo na početku teksta kazali da je London najavio povratak seksepila, nismo mislili na uobičajene dekoltee. Da, bit će jako moderno pokazati dijelove tijela, ali ne na prsima, već će se nositi kombinacije sa izrezima na bokovima.

FARMERICE NISKOG STRUKA

Slobodno iz ormara izvucite stare farmerice niskog struka, jer je definitivno da se vraćaju u modu. Ako ćete slijediti primjer dizajnerice Molly Goddard tada ih kombinirajte sa topovima od tila, ali također možete ih nositi s kaišom, kratkim topovima i kaubojskim šeširima.

CRNA HALJINA

Nensi Dojake je predstavila mini haljine s tankim naramenicama, dok je Victoria Beckham kroz fotografije koje su digitalno prikazane pokazala jako zanimljive modele crnih haljina sa dubokim izrezom.

MREŽA

Mrežaste haljine još su jedan odjevni komad koji je prikazan na London Fashion Weeku i koji će sigurno biti popularan u narednom periodu. No, osim haljina nosit će se i mrežaste majice i topovi što smo mogli vidjeti u kolekcijama Supriya Lele i Rejina Pyo.

U nastavku donosimo neka od najboljih izdanja sa Londonske sedmice mode:

Foto credit: Roksanda

Foto credit:Yuhan Wang

Foto credit: Victoria Beckham

Foto credit:Supriya Lele

Foto credit:Supriya Lele

Foto credit:Simone Rocha

Foto credit:Richard Quinn

Foto credit:Rejina Pyo

Foto credit:Rejina Pyo

Foto credit:Nensi Dojaka

Foto credit: Molly Goddard

Foto credit: Knwls

Foto credit: Knwls

Foto credit:Erdem

Foto credit:Erdem

Foto credit:Erdem

Foto credit:Emilia Wickstead

Foto credit:Emilia Wickstead

NAPIŠI KOMENTAR

3 + fourteen =