Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • LJEPOTA  • Prve bore pojavljuju se u 30-ima, postoje učinkovite kreme i tretmani kako da očuvate mladalački izgled lica što duže

Prve bore pojavljuju se u 30-ima, postoje učinkovite kreme i tretmani kako da očuvate mladalački izgled lica što duže

U tridesetim godinama pojavljuju se prve bore na licu. Koža postaje neujednačena i dehidrirana. To je neminovnost, oko koje nebiste trebali toliko da razbijate glavu, jer srećom, postoje vrhunski proizvodi i postupci njegovanja kože koji taj proces mogu usporiti i pomoći našem licu da zadrži potrebnu svježinu i mladolikost.

KREME

Vi ste možda i dalje oduševljeni kremom koju koriste 18-godišnjakinje, međutim, sentimente ostavite po starni i koži pružite njegu koja je adekvatna njenoj dobi. U tridesetim je potrebno da koristite kreme namijenjenje tretiranju prvih znakova starenja.

HEMIJSKI PILINZI

Pitate se zašto nekada vaše lice daje umoran izgled. To je zbog toga što je potrebno očistiti kožu lica od gornjeg sloja kože, odnosno eliminirati mrtve stanice kože. Najefikasniji saveznici su hemijski pilinzi ili mikrodermoabrazija kojima se može osvježiti lice. Hemijskim pilingom uklanjaju se hiperpigmentacije i sužavaju proširene pore.

Izvodi se tako što se na prethodno očišćenu kožu nanosi kiselina koja djeluje nekoliko minuta zatim se neutrališe i briše sa kože. Tretman traje 15 minuta, i već nakon prvog vidi se poboljšanje stanja kože. Nakon serije tretmana značajno se popravlja kvalitet kolagenih vlakana a koži se vraća hidriranost i svježina. Tretman nije bolan, ali nakon pilinga pojait će se blago crvenilo koje se povlači unutar 24 sata a kod TCA pilinga crvenilo može potrajati i do 5-10 dana. Budući da je TCA dublji piling preporučuje se 10-15 dana za oporavak od ljuštenja.

Foto credit: Pexels

MIKRODERMOABRAZIJA

Minimalno invazivan kozmetički zahvat razvijen 1985. godine u Italiji, koji je u zadnjih nekoliko godina postao vrlo popularan. Zahvat se sastoji od nježnog pilinga površinskih slojeva kože uz pomoć abrazije i sukcije, a doprinosi obnavljanju i pomlađivanju kože. Postupak mikrodermoabrazije lica je bezbolan i vrlo kratak. Traje između 30 i 40 minuta, dok mikrodermoabrazija vrata traje oko 20 minuta. Tretman je pogodan za sve tipove i boje kože. Mikrodermoabrazija se izvodi aparatom kojim specijalist prelazi preko kože lica. Iz aparata izlaze kristali ili dijamantne čestice koje nježno ljušte površinski sloj kože čime se potiče stvaranje novih stanica kože.

BABY BOTOX

Nakon 30-e koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu te postaje umorna i bez sjaja. Dermalni fileri i botox još jedno su dobro rješenje u ovoj dobi. Filerima hijaluronske kiseline popunjava se prostor vežući vodu, čime se ublažavaju znakovi starenja. Kao najbolji izbor botoxa u 30-ima je baby botox, odnosno apliciranje manjih doza botoxa kojima se dolazi do prirodnijeg izgleda lica.

HIDRATANTNE KREME

I naravno pravilo bez izuzetka je da neovisno o tome o kojoj dobi je riječ koža traži hidrataciju. Nekoj je potrebno manje nekoj više, ali je vrlo važno da utvrdite stanje kože i na osnovu toga je i tretirate. Opskrbite se kvalitetnom hidratantnom kremom i uživajte u svojom najljepšim godinama.

Foto credit: Pixabay

NAPIŠI KOMENTAR

seventeen − ten =