Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • MODA  • Vodič kako nositi duge suknje u skladu sa godinama

Vodič kako nositi duge suknje u skladu sa godinama

Duge zimske suknje ne štede na eleganciji: mogu se nositi u bilo kojoj dobi (u 20-im, 30-im, 40-im, 50-im i više), ali samo uz prave kombinacije. U nastavku donosimo prijedloge kako u njima postići najbolja izdanja u skladu sa godinama. Osim što su dizajneri ove sezone ponudili zanimljive krojeve – long i midi, u ponudi su i različiti materijali, od svile do tople vune. Trend duge suknje saveznik su ženstvenosti. Ovaj odjevni komad genijalno je dužinom izmjerene tako da otkriva i tek kupljeni par cipela i čizama.

DUGE ZIMSKE SUKNJE S 20 GODINA

Doba nježne mladosti idealno je vrijeme za eksperimentiranje i odvažnost; danju nosite midi suknje s predimenzioniranim džemperima, a navečer odvažno nosite čipkane korzete usklađene sa narukvicama ili birajte gornji dio odjeće koji će, nakon što stavite kaiš, izgledati kao da nosite korzet.

@balmain

@philliplim

DUGE ZIMSKE SUKNJE SA 30 GODINA

U ovoj dobi fokus je na minimalističkom stilu, odjeći koja više izgleda kao muška, i koja je vrlo jednostavnog kroja. Dizajneri su to prikazali kombinirajući suknju samo sa bijelom rolka košuljom.

DUGE ZIMSKE SUKNJE SA 40 GODINA

Osim kratkih jakni u kombinaciji s dugim suknjama, slobodno birajte plisiranu suknju i uskladite je sa svilenim bluzama. Fokus neka vam bude i na cipelama; sandalama koje se nose sa čarapama, dok oni koji ne preferiraju takve modele, mogu birati ravne cipele sa debelim potplatima.

 

@philliplim

DUGE ZIMSKE SUKNJE OD 50 (I VIŠE)

U ovoj dobi ne igrajte se sa više boja, već se oslonite na jednobojni izgled. Igrati se sa različitim neutralnim nijansama možete i zahvaljujući tkaninama (svileni saten,vuna i kašmir). Asimetriju možete postići sa modelima suknji s rubom ili izrezima, dok će lijepo strukturirani kaput dati šarm vašoj cijeloj kombinaciji.

@fendi

 

@fendi

Foto credit (naslovna ilusracija): Phillip Lim

NAPIŠI KOMENTAR

one × two =