Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • LIFESTYLE  • Ljubav i veze  • Kako povećati libido? Ovo su tri snažna suplementa

Kako povećati libido? Ovo su tri snažna suplementa

Uz zaposlenost, kredite, pandemiju, neizvjesnost, umor, stres, nedostatak sna, gubitak libida sasvim je prirodna pojava. To međutim, ne znači da ideju o aktivnom seksulanom životu trebate pokopati. Postoji nekoliko snažnih dodataka koji mogu povećati libido i vratiti seksualnu želju.

“Kada se konzumiraju u preporučenim dozama imaju stimulativno djelovanje na hemijske reakcije u našem tijelu, potičući spolnu želju”, objašnjava nutricionistkinja Karla Confessor.

I zato, da biste spasili svoj libido, upoznajte se u nastavku sa učincima tri dodatka koji će pomoći da se temperatura ponovo podigne u vašoj spavaćoj sobi.

ZEMALJSKI TRIBULUS

Iako sposoban da poveća libido i kod muškaraca i kod žena, Tribulus ili „testosteron booster“ poznat još i kao zemaljski babin zub (žuti babin zub), smatra se snažnim ženskim afrodizijakom. Među njegovim velikim prednostima su poticanje ovulacije, smanjenje simptoma menopauze i poboljšanje seksualne učinkovitosti. Ovaj dodatak također može poboljšati raspoloženje, osnažiti imunološki sistem, te povećati mišićnu masu kod sportista. Nekoliko razloga za njegovo korištenje.

CINK

Cink se smatra vrlo važnim mineralom za održavanje zdravlja. Učestvuje u više od 300 hemijskih reakcija u tijelu. Nedostatak ovog minerala može uzrokovati nekoliko promjena u tijelu, uključujući probleme u imunološkom sistemu i u proizvodnji hormona. Ukoliko ga uzimate u dovoljnim količinama povećat ćete i nivo testosterona.

PERUANSKA MAKA

Prirodni afrodizijak! Peruanska maka koristi se godinama upravo za povećanje seksualne želje. Pridonosi ublažavanju simptoma menopauze, seksualne disfunkcije i nekih psiholoških simptoma. Zato što je bogata fosforom i kalcijem, peruanska maka veliki je saveznik i u sprječavanju osteoporoze.

Foto credit (naslovna): Unsplash

NAPIŠI KOMENTAR

ten + 15 =