Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • MODA  • Modni spektakl Dolce & Gabbane kakav se rijetko viđa

Modni spektakl Dolce & Gabbane kakav se rijetko viđa

Nikada Venecija u svojoj dugoj i bogatoj historiji nije bila domaćin modnog događaja kakav se dogodio u nedjelju. Pred zvjezdanom publikom u kojoj su sjedili:Jennifer Lopez, Sean Combs, Doja Cat, Kris Jenner, Kourtney Kardashian, Ciara, Monica Bellucci, Christian Bale, Dame Helen Mirren, Kitty Spencer i mnogi drugi, Domenico Dolce i Stefano Gabbana predstavili su svoju najnoviju kolekciju Alta Moda na mjestu koje nikada do sada nije bilo domaćin modne revije: Trgu svetog Marka.

400-tinjak bogatih zvanica u publici koji su prisustvovali reviji visoke mode Dolce & Gabbana znali su da moraju očekivati nešto izvanredno. Nakon što su se smjestili u ovaj toliko poznati prostor da se činio nestvarnim, svjedočili su dvadesetominutnoj izvedbi koja je miješala karnevalsku i fellinijevsku priču. Jennifer Hudson, odjevena u zlatnu haljinu, izvela je “Nessum Dorma” najpoznatiju ariju opere iz tri čina Turandot, praćena bespilotnim letjelicama i galebovima na nebu. Sve to u pozadini venecijanskog gotičkog krajolika koji je zadivio publiku.

Jennifer Lopez   Foto credit:IPA/PIXSELL

Helen Mirren  Foto credit:Simone Comi/Milestone Media/PIXSELL

Prije revije Domenico Dolce i Stefano Gabbana izjavili su da namjeravaju udahnuti novi život kolekciji Alta Moda, jer kako su naveli, svi misle da je moda za stare, ali nije. To su pokazali kroz punk stil i djecu zvijezda koja su se prošetala na pisti; Chance, Jessie James i D’Lilu Star (kćerke Seana Combsa), Devu (kćerku Monice Bellucci), Emmeline (kćerku Christiana Balea) i Leni (kćerku Heidi Klum).

Šta je publici predstavljeno? Visoka i neponovljiva moda u svakom smislu. Kolekcija koja je spojila tradicionalno i savremeno, skupocijene i ručno rađene komade koji obiluju bojama i detaljima. Kreacije su bile bajkovite, barokne, romantične, ekstravagantne i senzualne, ali raskošne prije svega. Obilovale su šljokicama, kristalima, svilom, tilom, velikim komadima nakita i dodacima za kosu. Fokus je stavljen na jarke boje.

”Ova odjeća, i ova revija dali su novu vjeru u modu i pobudili radost okupljanja“, kazao je na kraju zadovoljno  Domenico Dolce.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana

 

NAPIŠI KOMENTAR

fifteen − 8 =