Sorry, no posts matched your criteria.

Objavljen trailer: Kristen Stewart oduševljava u filmu kao princeza Diana

Stigao je dugoočekivani trenutak koji su fanovi britanske kraljevske porodice toliko željeli: trailer za film “Spencer”, koji će ispričati dio malo poznate priče iz jednog perioda života pokojne princeze Diane.  Princezu naroda kako još Dianu zovu sjajno je, vidi se to u službenom traileru odigrala Kristen Stewart, iako je oko njenog izbora za ovu ulogu u početku bilo i kontroverzi, da li će moći vjerodostojno utjeloviti Dianu. Naime, mnogi su otvoreno negodovali zbog Kristeninog angažmana sumnjajući može li mlada Amerikanka tomboy imidža vječito u tenisicama i farmericama, utjeloviti jednu od najvećih modnih ikona s kraljevskih dvora, neprežaljenu Lady Di, majku prinčeva Williama i Harryja. Film fokus stavlja na kritični vikend u Dianinom životu početkom devedesetih, kada je shvatila da njen brak s princem Charlesom više ne uspijeva.

Film je režirao Čileanac Pablo Larraín, koji već ima iskustva s ovom vrstom radnje. Najpoznatiji je po svom radu na hvaljenoj filmskoj biografiji Jackie Kennedy iz 2016, “Jackie”, s Natalie Portman u glavnoj ulozi. Reditelj je objasnio da je Stewart ovu ulogu dobila zahvaljujući sposobnosti da bude jednako krhka i snažna, ali sve s dozom misterije. S pretpremijerom koja će se desiti tokom Venecijanskog filmskog festivala, koji traje od 1. do 11. septembra “Spencer” će se 5. novembra početi prikazivati u kinima u Americi.

Dok čekamo da film stigne i u naša kina, u nastavku pogledajte službeni trailer i provjerite Kristenin nastup kao Diane.

Foto credit: Neon Studio via Bestimage/PIXSELL

NAPIŠI KOMENTAR

5 × 1 =