Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • ŽIVOT&MOĆ  • Kako sam to uradio/la  • Glumica iznenadila priznanjem: Sedam i po godina neprestano dojim

Glumica iznenadila priznanjem: Sedam i po godina neprestano dojim

Australska glumica Teresa Palmer, poznata po ulozi u seriji „Otkrivanje vještica“ koja se prikazuje na HBO-u, uskoro će roditi četvrto dijete. Na svom Instagramu je povodom Svjetske sedmice dojenja podijelila intimne detalje o odgoju djece, iznenadivši priznanjem kako doji sedam i po godina.

“Danas je 2728. dan kako dojim. Počela sam 17. februara 2014., kada sam rodila svog prvog sina. Dojila sam ga dok sam bila trudna s drugim sinom, a onda sam ih godinu dojila u paru. Drugog sina sam nastavila dojiti kroz treću trudnoću, a onda sam njega i kćerkicu dojila u paru. Kćerku još uvijek dojim, a uskoro će biti treći put da dojim u paru”, napisala je Teresa opisujući detaljno izazove dojenja.

“Ima dana kad mi je to teško, potpuno sam iscrpljena i želim svoje tijelo natrag, a opet ima dana kada sam veoma zahvalna za ovo iskustvo. Imala sam privilegiju da izaberem dojenje, što nema svako, jer znam mnogo žena koje su pokušale dojiti, ali nisu mogle. Žene ne bi trebalo osuđivati prema tome kako hrane svoju djecu. Žene treba slaviti zbog toga što hrane svoju djecu, bez osude. Otkad sam započela svoj put dojenja, mediji su pisali o tome kako sam dojila u javnosti ili dojila djecu u tandemu. Prije dvije godine muškarac i žena su me verbalno napali dok sam dojila svoju kćerku od šest sedmica na klupi. Da se to dogodilo u tim prvim klimavim sedmicama kada sam bila novopečena mama, to bi iskustvo duboko utjecalo na mene”, napisala je prošle sedmice povodom Svjetske sedmice dojenja.

Foto credit (naslovna): WENN/PIXSELL

NAPIŠI KOMENTAR

two + seventeen =