Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • LIFESTYLE  • Ljubav i veze  • Kako napraviti prvi potez u novoj vezi

Kako napraviti prvi potez u novoj vezi

Tek ste počeli vezu i željeli biste se dublje povezati u romantičnom smislu, međutim, ne znate kako da napravite prvi korak. Zvuči vam poznato situacija. U nastavku donosimo savjete  Cheryl Fagan, seksualne stručnjakinje koja detaljno pojašnjava kako da napravite prvi korak prema osobi koja vam se dopada i s kojom želite odnos podići na viši nivo.

„Prvo doro razmislite i odgovorite sami sebi da li je privlačnost uzajamna, ukoliko mislite da jeste, čuvajte se blokade, koja obično nastupa zbog straha od odbijanja. Ako iskreno želite fizičku povezanost i seksualnu intimnost, reći će vam cijelo vaše ja. Um, tijelo i duša će vas voditi. Ovdje vjerujte svojoj intuiciji šta učiniti. Kada ste napokon razradili detalje iza kulisa, vrijeme je da se bacite na posao. Koliko god stresno bilo, morate reći osobi koju želite šta ustvari s njom želite. Ili joj barem pokazati nekom gestom. Dakle, umjesto da energiju trošite na razmišljanja o tehnikama prvog koraka bolje je potrošite na suočavanje.

Bildati samopouzdanje možete i tako što ćete se ugledati na neku osobu iz stvarnog života ili čak filmskog svijeta. Naprimjer, uvijek se možete sjetiti Scarlett Johansson i filma „Vicky Cristina Barcelona“, ona definitivno čini prvi korak i samouvjereno slijedi svoje želje

Također, vrlo je važno provjeriti i vlastito seksualno samopoštovanje. Kako se osjećate prema svom tijelu umnogome utječe na seksualne izbore koje donosite. Ne dozvolite da nakon nekog vremena shvatite da ste spustili ljestvicu prenisko.

Bildati samopouzdanje možete i tako što ćete se ugledati na neku osobu iz stvarnog života ili čak filmskog svijeta. Naprimjer, uvijek se možete sjetiti Scarlett Johansson i filma „Vicky Cristina Barcelona“, ona definitivno čini prvi korak i samouvjereno slijedi svoje želje.

I kreni!

Ukoliko vam se desi blokada u glavi zbog dileme da li žena treba da napravi prvi korak, odmah da vam je razriješimo; uredu je da žena napravi prvi korak i da posjeduje muškaca.

 

NAPIŠI KOMENTAR

19 + fifteen =