Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • LIFESTYLE  • Zdravlje i wellness  • Šta trebate dodati u vodu za bolje zdravlje

Šta trebate dodati u vodu za bolje zdravlje

Znamo da znate da trebate tokom dana popiti do osam čaša vode kako bi vaše tijelo bili dovoljno hidrirano. No, znamo i to da se svi mi ponekad teško discipliniramo ili jednostavno zaboravimo, pogledamo na sat, četiri sata su popodne, a mi jedva da smo popili jednu čašu vode.

Danas vas potičemo da se ponovo fokusirate na unos vode, podsjećajući vas ne samo na nuspojave dehidracije, već i savjetujemo šta biste svojoj vodi trebali dodati kako biste osjetili različite zdravstvene dobrobiti.

 

Dehidracija je najveći krivac starenja; sama ta spoznaja bi vas trebala motivirati da što prije zgrabite svoju čašu vode. Možda vam zvuči nevjerovatno ali u većini zemalja skoro 75% ljudi je dehidrirano! Ne pijenje dovoljno vode uzrokuje dosadnu, suhu kožu, ispijenog izgleda, kao i umor, loše raspoloženje i razdražljivost, bol u mišićima, moždanu maglu, glavobolju, pa čak i debljanje jer manjak vode usporava metabolizam. Vaša koža je među prvima koja će imati koristi od pravilne hidratacije. Ako ništa, učinite to zbog njenog sjaja…

U redu, sada kad smo razjasnili stvari, bacimo pogled na dodatke koje možete dodati u čašu vode, i zahvaljujući kojima ćete osjetiti nevjerovatne zdravstvene blagodati.

AKO ŽELITE DETOKSIKACIJU…

Dodajte kapi hlorofila

Hlorofil je poznat po tome što energizira tijelo, detoksicira našu nutrinu i oživljava naš imunološki sistem. Samo dodajte nekoliko kapi u vodu kako biste poboljšali cjelokupno zdravlje.

 

AKO VAM KOŽA IZGLEDA BEŽIVOTNO…

Dodajte vitamin C

Vitamin C vrhunski jača kožu. Dodavanjem dodatka vitamina C u vašu rutinu dodatno će utjecati na zdravlje mozga, ojačati sposobnost vašeg tijela da se bori protiv bolesti i povećati kolagen.

AKO IMATE ZATVOR…

Dodajte elektrolite

Elektroliti su minerali neophodni za uravnoteženje hidratacije našeg tijela. Elektroliti također reguliraju krvni pritisak, učestalo pražnjenje crijeva i održavaju naše mišiće netaknutima.

AKO OSJEĆATE TJESKOBU…

Dodajte ekstrakte lavande

Poznato je da lavanda djeluje ruku pod ruku sa živčanim sistemom, te tako utječe na zdravlje i smirenost mozga. Lavanda također može pomoći u poboljšanju sna i tjeskobe.

AKO STE RASIJANI…

Dodajte lavlju grivu

Lavlja griva je gljiva koja poboljšava živčani sistem i naše pamćenje. Ima snažna protuupalna i antioksidativna svojstva. Pokušajte dodati lavlju grivu u vodu ujutro kako biste promovirali zdrav duh.

AKO OSJEĆATE DA NEMATE SNAGU…

Dodajte bazgu

Bobice i cvjetovi bazge sadrže vitamine i antioksidanse koji pomažu u ukupnom zdravlju imuniteta.

 

VAŽNA NAPOMENA: Sadržaj naveden u ovom članku dostupan je samo u informativne svrhe i nije zamjena za profesionalni savjet i savjetovanje, uključujući profesionalni medicinski savjet i savjetovanje!

Foto credit naslovna: Unsplash

NAPIŠI KOMENTAR

one + 20 =