Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • LJEPOTA  • Naš vodič: Razlika između BB i CC kreme i kad ih nanositi

Naš vodič: Razlika između BB i CC kreme i kad ih nanositi

Svijet šminke posljednjih godina je jako napredovao zahvaljujući razvoju tehnologije i naučnim otkrićima. Danas se čini da postoji bezbroj proizvoda s različitim svrhama za svaki problem i priliku. Za kožu su podloga i korektor i dalje na samom vrhu kada je riječ o proizvodima koji lice čini uglađenim. Međutim, postoje i dvije druge, jednako korisne opcije s različitim ulogama: BB krema i CC krema.

Iako imaju slična imena, obje imaju različite funkcije, ovisno o tipu kože i potrebama. Iz našeg vodiča saznajte razlike i sličnosti između ova dva izuzetno popularna proizvoda

BB krema

BB krema je skraćenica riječi balzam za uljepšavanje, obično ima hidratantnu funkciju i ujednačava ton kože, nudeći lagano prekrivanje. Najbolji je izbor za one s masnom kožom. Osim što ima efekte šminke, mnoge BB kreme također tretiraju kožu, služeći kao dermo-kozmetika. Neke čak imaju i funkciju temeljnog premaza ili zaštite od sunca. BB krema se preporučuje onima koji traže proizvod kojim će sakriti male nedostatke, pa je stoga idealan suputnik za brzu svakodnevnu šminku.

CC krema

CC krema, skraćenica od korekcija boje, vrlo je slična BB kremi, ali je posebno usmjerena na ispravljanje crvenila i ujednačavanje tona kože. Prikladnija je za one koji traže veću pokrivenost, faktor zaštite od sunca i sastojke koji djeluju kao dermo-kozmetika. Njegova gusta komponenta čini je pravim izborom za one koji imaju suhu kožu.

Foto credit: Erborian i Instagram

NAPIŠI KOMENTAR

15 − fourteen =