Sorry, no posts matched your criteria.
Image Alt
 • LIFESTYLE  • Zdravlje i wellness  • Suhim četkanjem kože očistit ćete toksine iz organizma i riješiti se celulita

Suhim četkanjem kože očistit ćete toksine iz organizma i riješiti se celulita

Suho četkanje kože prastara je tehnika čišćenja tijela. U ajurvedskoj medicini, jednom od najstarijih holističkih sistema iscjeljivanja na svijetu koji je razvijen prije više od 3000 godina u Indiji, poznat je kao Garshana, ajurvedska limfna masaža koja pomaže u uklanjanju ama (probavnih toksina) i omogućuje vam ne samo čišćenje kože, već doprinosi dobrobiti cijelog tijela. Zašto? Zajedno s debelim crijevom, bubrezima, jetrom i plućima, koža je peti organ odgovoran za uklanjanje otpada, a ujedno i najveći po površini.

Za zdravlje kože, suho četkanje jedan je od najboljih načina za poticanje kretanja ćelija, zajedno s pilingom i drugim metodama dubinskog čišćenja.

“Suho četkanje povećava protok krvi, što je zdravo, ali glavna svrha mu je potaknuti proizvodnju kolagena. Također dramatično povećava elastičnost kože, pa je sjajna metoda za podizanje i toniranje problematičnog područja”, kaže facijalistica slavnih Joanna Vargas.

Osim što potiče uklanjanje mrtvih stanica kože, celulita i drugih nečistoća, suho četkanje može dodatno potaknuti cirkulaciju i pomoći probavi, jer djeluje na limfni sistem isušivanjem tekućina i uklanjanjem oteklina, kao i ponovno jačanje živčanog sistema stimulirajući živčane završetke kože.

Stoga se ne radi samo o taktilnim prednostima: suho četkanje učinkovita je metoda koja pomaže našem tijelu da se riješi toksina koji, ako se predugo čuvaju, mogu potaknuti opće stanje upala u organizmu iz kojih proizilaze infekcije i bolesti.

Da biste sami isprobali ovu metodu, Vargas savjetuje da s četkanjem počnete od vrhova stopala prema srcu. Suho četkanje prije jutarnjeg tuširanja može jednostavno postati vaša rutina, jer ako ga prakticirate samo dvije minute dnevno, primijetit ćete razliku u kvaliteti kože i celulitu u roku od nekoliko dana. Izbjegavajte suho četkanje navečer jer ova metoda djeluje na pojačavanje energije, a ne na smirivanje. I nikada nemojte praktikovati  suho četkanje lica jer su dlake četke pregrube za nježnu kožu. Umjesto toga, isprobajte gua sha tehnike za poticanje limfne drenaže lica.

Ako imate osjetljivu kožu sklonu crvenilu, dodajte nekoliko kapi body ulja na čistu suhu četku kako bi masaža bila umirujuća.

„Dvije sedmice suhog četkanja pružit će vam kožu kakvu ste oduvijek željeli“, kaže Vargas.

Foto credit: Pexels i Instagram

NAPIŠI KOMENTAR

nineteen + 17 =